Det fins ingen spesielle oppsett som fungere overveldende bedre enn andre, det du må fokusere på er å finne det som fungere best for deg. Det du kan leve med hver eneste dag. Det handler rett og slett om å være konsekvent med både treningen og kostholdet over lengre tid. Velg derfor noe du trives med!

PLANLEGG

Planlegging er nøkkelen til alt. Alle har hektiske hverdager å styre med, men til syvende og sist så vil det handle om hva du prioriterer. Dette betyr at man må sette av tiden som kreves for både trening og tilberedning av mat.

SMÅ ENDRINGER

Ikke endre alt på en gang. Om du prøver å gå fra null til seks dager i uken med trening, samt følge et super strikt kostholds-oppsett. Ja, da setter du deg selv opp til å feile. Som nybegynner er det verdt å begynne med små endringer i kostholdet, som feks å spise mer grønnsaker og få inn nok proteiner i kostholdet. Legg på trening 2 dager i uken og bygge videre på det over tid.

TING TAR TID

Ting tar faktisk tid – selv om svært mye kan utføres på f.eks 12 uker, så betyr det ikke at du nødvendigvis vil kunne oppnå målsettingen din på denne tiden, alt vil avhenge av utgangspunktet man starter på og målsettingen din.

KOMFORT ER IKKE ALLTID BRA

Man må ut av komfort-sonen om man skal kunne se større endringer. Treningen må f.eks bli progressivt tyngre om man ønsker å utvikle muskulaturen, og det krever en viss mental tilpassing for å holde seg til et visst kosthold over lengre tid.

PARALYSE FRA ANALYSE

Jo mer du fokusere på de små tingene, jo mindre tid har du til å gjøre de store tingene best mulig. Så slutt å overanalysere alt du gjør til døde. Bare få de store viktige tingene gjort, og ignorer alt annet!

BE OM HJELP FRA RETT STED

Skulle du oppleve noe som bare virker «feil», så bruk tiden til å oppsøke noen(med ekspertise på område) som kan hjelpe deg finne ut av det. Man fikser ikke bilen sin selv om man ikke er mekaniker, så hvorfor prøver alle å fikse på trening og kostholdet sitt selv hele tiden?

OPPSUMMERING

Det er ikke alltid lett å nå sine mål, jo før man innser det jo bedre. Det betyr at du forstår at det vil kreve fokus og vilje til å oppnå dem. Med tid kommer man inn i nye rutiner og da er det ingenting mer motiverende enn å se at man gjør store fremskritt!